Sallad på ris-tomater-svamp och gurka

Sallad på ris-tomater-svamp och gurka
Foto: TV4

En läcker ljummen tillbehörssallad som passar lika bra till kött, fisk och fågel.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 dl parboiled ris
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 dm purjolök av den ljusgröna delen
  • 1 morot
  • 250 g djupfrysta små ärter
  • 150 g shiitake
  • 1 msk smör
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 zucchini
  • 8 små tomater

Gör så här

  1. Koka riset med gurkmejan enligt anvisning på förpackningen. Snitta, skölj och strimla purjon. Skala och tärna moroten. Låt purjon, moroten och ärterna koka med ca 3 minuter på slutet.
  2. Fräs svampen i smör och krydda med salt och peppar.
  3. Skiva zucchinin och förväll den i lättsaltat vatten. Dela och stek tomaterna. Servera rissalladen med zucchini, tomater och svamp.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept