Sallad på primörer

Sallad på primörer
Foto: TV4

Den här matiga salladen kan serveras som sommarlunch med italienska charkuterier eller som tillbehör till grillat.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 kokta, kalla potatisar
  • 0,5 rödlök
  • 200 g färska spenatblad
  • 3 små kokta kronärtskockor
  • 2 hårdkokta ägg
  • 1 dl svarta oliver
  • Dressing:
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • salt och malen vitpeppar
  • malen svartpeppar

Gör så här

  1. Skär potatisen i grova tärningar. Skala och strimla rödlöken. Blanda samman potatis, lök, spenat och kronärtskockor i en stor bunke. Skala äggen, skär dem i klyftor och lägg ovanpå.
  2. Dressing: Blanda samman olja, citronsaft, salt och peppar till dressingen.
  3. Vänd ner dressingen i salladen och toppa med svarta oliver.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept