Sallad på nektarin och parmaskinka

Sallad på nektarin och parmaskinka
Foto: TV4

En varm sommardag orkar du kanske inte äta just mycket mer än färska grönsaker och flortunna charkuterier

9 september 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g parma- eller tvärnöskinka
  • 5 dl blandade sallatsblad
  • 2 nektariner
  • 1 dl granatäppelkärnor
  • 1 ask ärtskott
  • Dressing:
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Dela på skinkskivorna. Skölj sallatsbladen. Skär nektarinerna i klyftor. Dela granatäpplet och peta ut kärnorna.
  2. Lägg upp sallatsbladen i en skål. Blanda samman olja, citronsaft, senap, salt och peppar. Droppa dressingen över sallatsbladen.
  3. Lägg på skinka, nektariner och granatäppelkärnor. Toppa med ärtskott.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept