Sallad på linser och rucola

Sallad på linser och rucola
Foto: TV4

Gröna linser passar väldigt bra att servera kalla som sallad. Servera salladen som tillbehör i ett större sammanhang, buffé eller middag.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 dl torra gröna linser
  • 8 dl vatten
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 rödlök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1 kruka rucolablad
  • finhackad persilja

Gör så här

  1. Skölj linserna väl och koka dem sedan i vattnet blandat med lite soja i 30 minuter tills de känns mjuka. Låt dem rinna av.
  2. Finstrimla löken och blanda samman de varma linserna med lök, pressad vitlök, salt, peppar, olja och vinäger.
  3. Lägg upp linssalladen på en bädd av rucolablad och toppa med finhackad persilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept