Sallad på gröna blad

Sallad på gröna blad
Foto: TV4

Alla former av grönt är välkommet på sommarens fester och buffébord. Inte minst till grillfesten, där en stor skål med gröna blad är given! Våra förslag nedan kan kompletteras med exempelvis egenhändigt plockade maskrosblad eller skott från lök eller vitlök. Du kan även byta ut någon sort mot exempelvis krasse, rödbetsskott, solrosskott eller annan sorts sallat.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kruka färska örter
  • 1 kruka rucolablad
  • 250 g färsk spenat
  • 250 g friséesallat
  • Dressing:
  • 0,5 dl olja
  • 2 tsk vinäger
  • salt och malen vitpeppar
  • ev riven parmesanost

Gör så här

  1. Vispa samman olja, vinäger, salt och peppar. Riv parmesanosten om du vill ha med den.
  2. Skölj sallat, blad och örter. Riv stora bitar i flera små. Skär du med kniv blir kanterna snabbare bruna.
  3. Arrangera de gröna bladen vackert i en skål. Strö eventuellt över parmesanost och droppa över dressing precis före servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept