Sallad med rimmat fläsk och krutonger

Sallad med rimmat fläsk och krutonger
Foto: TV4

Här har vi tagit emmentaler, den klassiska gul, rundpipiga schweizerosten, som ost i salladen. Du kan naturligtvis ta din egen favoritost.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 300 g rimmat sidfläsk
  • 100 g emmentaler
  • 2 huvud romansallad
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • Brödkrutonger:
  • 4 skivor vitt dagsgammalt bröd
  • 2 msk smör
  • flingsalt

Gör så här

  1. Brödkrutonger: Skär brädet i 2x2 cm stora kuber. Stek dem i smör på medelvärme tills de är gyllenbruna och knapriga. Strö på flingsalt.
  2. Skär fläsket i tärningar och lägg i kall stekpanna. Hetta upp och stek tärningarna knapriga. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Tärna osten. Bryt loss romansallatsbladen och skölj dem. Arrangera på ett serveringsfat. Lägg på ost och fläsk. Droppa över olja och vinäger och toppa med brödkrutonger.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept