Sallad med helstekt biffrad och friterade lökringar

Sallad med helstekt biffrad och friterade lökringar
Foto: TV4

Biffraden ska helst stekas dagen innan, så den hinner bli kall. De friterade lökringarna är jättegoda till. Servera som lunch- eller lättare kvällsrätt.

6 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

Helstekt biffrad:

  • 1 biffrad
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och malen svartpeppar

Friterade lökringar:

  • 1 stor gul lök
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl öl
  • 1 dl ströbröd
  • Sallad:
  • 1 hårdkokt ägg
  • 1 tomat
  • 1 salladslök
  • 0,5 rödlök
  • 100 g haricots verts
  • blandade sallatsblad
  • smör till stekning
  • olja till fritering

Gör så här

  1. Ta fram köttet ur kylen i god tid, så att det hinner bli rumstempererat. Gnid in det med salt, peppar och vitlök och bryn det runt om i en stekpanna. Lägg sedan köttet på ett galler, stick i en termometer i mitten av köttet, så att spetsen hamnar i mitten, och stek köttet i ugnen tills innertemperaturen nått 63°. Låt köttet vila insvept i folie. Kyl köttet.
  2. Friterade lökringar: Skala löken, skär den i tunna ringar och torka dem torra med hushållspapper. Blanda samman öl och mjöl och vänd lökringarna i blandningen. Doppa dem i ströbröd. Hetta upp oljan till friteringen till 180° och fritera lökringarna gyllengula. Låt dem rinna av på hushållspapper.
  3. Sallad: Skala och klyfta ägget och klyfta tomaten. Skala och hacka rödlöken. Koka haricots vertsen en kort stund och skölj dem hastigt i kallt vatten. Arrangera alla ingredienserna till salladen vackert på en tallrik. Skiva köttet och lägg upp tillsammans med lökringarna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept