I samarbete med FELIX

Saftig burgare med godaste tillbehören

25 m
4
Felix hamburgare godaste tillbehören
Foto: Angelica Söderberg
Från FELIX

Inget går upp mot en saftigt grillad hamburgare med riktigt goda tillbehör. Vad sägs om en krämig äpple - och coleslawsallad, klassiska gurkskivor, en rökig BBQ-sås, olika ostar och några krispiga salladsblad? Det här kan nog vara den godaste burgaren du provat!


Vill du ha tips på hur du gör egen - riktigt god ketchup? Klicka HÄR!

28 maj 2016
Visa mer
25 m
4

Du behöver

  • 600-700 g nötfärs
  • 2-3 tsk worchestershiresås
  • salt och peppar
  • 4 st hamburgerbröd
  • olivolja
  • 8 skivor mozzarellaost
  • 1 burk Felix smörgåsgurka/ hamburgergurka
  • Felix BBQ Ketchup Smokey Hickory
  • 4 skivor cheddar (eller annan favoritost)
  • sallad (valfri)

Äpple - och coleslawsallad

  • 1 vitkålshuvud
  • 1 morot, stor
  • 1 äpple, stort
  • 1 dl majonäs
  • 1 dl yoghurt, turkisk, naturell
  • 1 msk vinäger
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Äpple - och coleslawsallad
    Strimla kålen fint, skala och riv morot och äpple. Blanda ihop alla ingredienser för coleslawsalladen och smaka av med salt och peppar.
  2. Burgare
    Lägg nötfärsen i en bunke och blanda i salt, peppar och worchestershiresåsen.
  3. Forma färsen till fyra bollar och pressa hårt så de formas till fasta burgare, alternativt i en hamburgerpress.
  4. Pensla burgarna med lite olivolja innan du lägger dem på grillen och grilla ca 2-3 minuter på varje sida, beroende på hur rosa du vill ha dem inuti.
  5. Fyll din hamburgare med Felix BBQ-ketchup med hickorysmak, mozzarellaost, sallad, gurka, burgaren, cheddarost och slutligen äpple - & coleslawsalladen.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med FELIX

Fler goda recept