Saffranspannkaka på mannagrynsgröt

ca 1 h
Spela video Saffranspannkaka på mannagrynsgröt
Foto: Christopher Thaung

Försvinnande god saffranspannkaka görs på mannagrynsgröt och serveras med granatäpplen och mandel. Ernsts egen favorit!

22 december 2016
ca 1 h

Du behöver

Mannagrynsgröt

  • 4 dl mjölk
  • 4 dl grädde
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1,25 dl mannagryn

Saffranspannkaka

  • 1 sats gröt
  • 2 ägg
  • 2 dl grädde
  • 1 dl sultanrussin
  • 0,5 g saffran (stöts i mortel med saltet)
  • 1 dl socker
  • 0,5 tsk salt

Servering

  • 3 granatäpplen
  • 4 msk granatäppelsirap
  • 1 dl rostade mandelspån
  • grädde, lättvispad

Gör så här

  1. Mannagrynsgröt
    Koka upp grädden och mjölken med saltet i en kastrull under omrörning. Vispa ner mannagrynen och vaniljsockret. Koka på svag värme under omrörning ca 4 minuter.
  2. Saffranspannkaka
    Spänn ett smörpapper i botten på en springform och sätt ugnen på 175 grader.
  3. Mortla saltet med saffran. Blanda ägg, socker och grädde till en stanning. Blanda ner saffranssaltet, sultanrussin och mannagrynsgröten och blanda väl. Häll upp i en ugnssäker form.
  4. Gräddas i mitten av ugnen i 175-200 grader i ca 30 minuter, tills den får en gyllenbrun yta.
  5. Servering
    Servera saffranspannkakan med granatäpplen, granatäppelsirap, mandelspån och lättvispad grädde.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept