Saffranskaka med choklad

Saffranskaka med choklad
Foto: TV4
Jul

Saffran och choklad är en förträfflig kombination. Kakan blir dessutom väldigt vacker och passar bra att bjuda på.

17 november 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 50 g smör
  • 1,5 dl mjölk
  • 0,5 g stött saffran
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 100 g krossad mörk blockchoklad
  • Glasyr:
  • 1,5 dl florsocker
  • 3 msk kakao
  • 75 g smör
  • Till garnering:
  • Silverkulor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en kakform.
  2. Smält smöret, häll i mjölk och stött saffranen. Blanda väl. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölkblandningen.
  3. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Tillsätt den krossade chokladen och häll i formen.
  4. Grädda i ca 40 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna innan den tas ur formen.
  5. Smält smöret till glasyren. Blanda med florsocker och kakao. Bre över kakan. Garnera med silverkulor.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept