Saffranscassata

Saffranscassata
Foto: TV4

Cassata är en frusen dessert med italienskt ursprung. Den ska stå i frysen i 12 timmar, så laga den dagen innan den ska ätas. Den här varianten är smaksatt med saffran. Du som vill kan dekorera med frukt eller bär.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 0,5 dl russin
  • 2 msk apelsinlikör
  • 2 äggulor
  • 0,25 g saffran (1/2 paket)
  • 2 msk florsocker
  • 30 g mörk choklad
  • 30 g sötmandlar
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk kesella
  • 2 msk koncentrerad apelsinjuice

Jordgubbssås:

  • 250 g jordgubbar
  • 2 msk florsocker
  • 1 msk pressad citronsaft

Gör så här

  1. Låt russinen marinera i likören i 20 minuter.
  2. Vispa ihop äggulor, saffran och florsocker. Vispa grädden och rör ner den i äggsmeten.
  3. Hacka choklad och mandel grovt. Blanda samman kesella, juice, choklad och mandel. Rör ner russinen och likören och blanda i äggsmeten. Häll smeten i en form eller små portionsformar. Ställ glassen i frysen i 12 timmar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept