I samarbete med Coca-Cola

Så lagar du enkel vardagsmat med finess!

En av kocken Filip Poons specialiteter är att laga enkel mat med finess. Här delar han med sig av sina allra bästa budgettips.

Det är inte alltid man har råd med exklusiva råvaror eller lyxiga tillbehör när man lagar mat mitt i veckan eller i slutet av en månad. Men lyssnar man till Filips tips så går det faktiskt att koka soppa på en spik och ändå få det att kännas som en lyxig middag som dessutom räcker till många!

Servera en kall Coke till maten, det ger en härlig känsla av vardagslyx 

- En maträtt som räcker till många är exempelvis att grilla kyckling och rotfrukter i ugn eller att göra en stor, matig paj. Men en av mina absoluta favoriter är majssoppa. Det är både billigt, enkelt att göra och är supergott! Mitt bästa tips är att kika på säsongens råvaror. I rätt säsong är utbudet av råvaror stort vilket innebär ett billigare pris. Nu i februari och mars är det ett överflöd av lök och rotfrukter som passar perfekt att använda i olika soppor.

Bra utflyktsmat

En söt majssoppa i termos är även en smart maträtt att ha med sig i både skidspår som pulkabacke och gillas av både stora och små. 

Se hela receptet på Filips majssoppa här!

Att servera direkt ur termos i fina koppar är inte bara en fröjd för ögat utan håller även värmen bra. Men Filip gillar också att bjuda vänner och familj på en god, värmande soppa. 

- Servera din soppa med en riktigt välkyld Coke till, två tredjedelar is och gärna en citronskiva på kanten - då känns en vardagsmiddag med vännerna som något alldeles extra, berättar han.

Läs även:


I samarbete med Coca-Cola

Gott med Coca-Cola

Fler mumsiga recept med Coca-Cola i