S'mores fudge

30 m + 6 h
24 bitar

Dessa godingar är inspirerade av den amerikanska sötsaken »s’mores«, som från början var en grillad marshmallow med choklad mellan två kakor. Ordet kommer från »some more« och man förstår varför när man äter dem… Ingredienserna är få, inga temperaturer att hålla koll på och såååååå gott! /Sara

Spela klippet för att se hur du gör det fantastiskt goda godiset.

27 november 2015
Visa mer
30 m + 6 h
24 bitar

Du behöver

  • 100 g minimarshmallows
  • 5 digestivekex
  • 200 g mörk choklad
  • 200 g mjölkchoklad
  • 25 g smör
  • 397 g sötad kondenserad mjölk (1 burk)

Gör så här

  1. Värm ugnen till 180 grader.
  2. »Grilla« hälften av marshmallowsen på en plåt med bakplåtspapper i 4–5 minuter, tills de är gyllenbruna och har en krispig yta.
  3. Värm mjölken på låg värme i en kastrull.
  4. Hacka chokladen och tärna smöret. Krossa digestivekexen grovt.
  5. Tillsätt chokladen och smöret till den kondenserade mjölken och blanda snabbt ihop massan med en värmetålig slickepott. Låt chokladen och smöret smälta helt till en jämn massa.
  6. Vänd ner krossade kex och marshmallows, både grillade och ogrillade, men spara några till dekoration.
  7. Tryck ut massan i en form som är cirka 20 × 30 cm. Låt stå övertäckt i kylen i minst 6 timmar för att stelna. Skär fudgen i fina bitar.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept