Sätt ugnen på 180 grader. Smörj kanterna på en bakform, 20 x 20 cm, med smör. Täck bottnen med bakplåtspapper.
Smält smöret i en kastrull och lägg i den hackade chokladen. Blanda runt så att chokladen smälter, ställ åt sidan.
Vispa ihop ägg och strösocker lite lätt. Blanda i choklad- och smörblandningen. Sikta i de kakao, salt och vetemjöl. Blanda med en slickepott till en slät och fin smet.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 20- 22 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
Chokladtryffel
Värm chokladen i mikron försiktigt, den behöver inte vara helt smält. Eller smält chokladen i bunke över vattenbad.
Koka upp grädden i en kastrull. Häll grädden över chokladen och blanda med en slickepott tills du fått en len och fin tryffel, tillsätt smöret och rör runt. Plasta och ställ åt sidan.
Italiensk maräng
Koka upp vatten och socker till 121 grader i en kastrull. När termometern visar 110 grader börjar du vispa äggvitorna till ett fast skum i en köksassistent med visp.
Häll den varma lagen i en tunn stråle i bunken med äggvitorna medan du vispar på maxhastighet. När sockerlagen är i sänker du hastigheten och vispar på medelhastighet tills marängen har svalnat helt. Fyll marängen i en spritspåse med tyll.
Italiensk maräng
Häll och bred ut chokladtryffeln över brownien. Smula kexen och strö över dem och lite flingsalt. Platta till lite lätt så att smulorna fastnar i tryffeln. Ställ in i kylen minst 2 timmar.
Skär bitar av kakan i önskad storlek. Spritsa på maräng och bränn ev av med en brännare.