Ryssröra med pitabröd

Ryssröra med pitabröd
Foto: TV4

Ryssröra är alla barns favorit, eftersom de gillar allt som kan klämmas in i bröd och ätas med en hand. Servera med crème fraiche eller ännu hellre smetana, syrad grädde.

8 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 300 g nötfärs
  • 200 g vitkål
  • 1 gul lök
  • 2 msk neutral olja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1,5 hackade rödbetor
  • 2 msk rödbetsspad
  • 1 dl hackad ättiksgurka
  • 1 dl kallt kokt ris
  • 8 pitabröd
  • crème fraiche eller smetana

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Fräs löken i matfettet. Fräs färsen och mosa den så att det blir en grynig massa.
  2. Hacka vitkålen och låt den fräsa med.
  3. Hacka rödbetor och gurka. Rör ner i köttfärsröran tillsammans med riset. Krydda med salt, peppar och soja. Rör ner rödbetsspadet. Låt allt bli genomvarmt.
  4. Servera röran med pitabröd och crème fraiche eller smetana.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept