Ryskt sillfat

Ryskt sillfat
Foto: TV4

Det ryska består här av saltgurka och rödbetor. Detta är en underbar sillrätt som passar på såväl midsommar som påskbord. Servera med såsen vid sidan om och gärna en nykokt potatis, knäckebröd och ost.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 burk matjesfiléer
  • 3 ägg, hårdkokta
  • 2 saltgurkor, hackade
  • 2-3 msk kapris
  • 2 msk dill, finhackad

Att servera till:

  • 3 dl gräddfil
  • 2 inlagda rödbetor, finhackade
  • lite riven pepparrot

Gör så här

  1. Skär sillen i bitar och lägg den på ett fat.
  2. Finhacka äggen. Lägg hackad saltgurka, hackat ägg och kapris på fatet.
  3. Garnera med finhackad dill.
  4. Blanda gräddfilen med de finhackade rödbetorna och smaka av såsen med nyriven pepparrot.
  5. Servera såsen till sillfatet och med nykokt färskpotatis till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept