Rysk surkålssoppa med lamm

Rysk surkålssoppa med lamm
Foto: TV4

Den här soppan är något av rysk nationalrätt. Köttet till soppan kan vara av bog, bringa eller rygg från lamm.

18 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1,2 kg lammkött med ben
  • 2,5 liter vatten
  • 1,5 tsk salt
  • 2 gula lökar
  • 50 g rotselleri
  • 10 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 1 burk surkål
  • 5-6 potatisar
  • 1 tsk kummin

Till servering:

  • gräddfil eller smetana

Gör så här

  1. Koka upp 2 1/2 liter vatten i en rejäl kastrull och lägg i köttet. Låt det koka upp igen, sänk värmen så att det endast sjuder och lägg på lock. Skala lök och selleri. Lägg den ena löken, selleri, pepparkorn, lagerblad samt 1 1/2 tsk salt i grytan och sjud på svag värme i 1 1/4 timme.
  2. Skala och finhacka den andra löken och skala och skär potatisen i mindre bitar. Ta upp det färdigkokta köttet och sila buljongen. Lägg den hackade löken, potatisen och surkålen i grytan. Häll på buljongen och tillsätt kummin. Låt koka upp och sjud på medelvärme i 35 minuter.
  3. Skär loss köttet från benet och skär det i mindre bitar. Värm köttet i soppan strax före servering. Bjud gräddfil eller smetana till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept