Rotfruktsburgare i hamburgerbröd

Rotfruktsburgare i hamburgerbröd
Foto: TV4

Om du lagar burgarna i förväg kan du ha dem på lut i kylen och värma vid behov, så går matlagningen snabbt. Allra snabbast går det förstås med färdigköpta vegoburgare.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g mjölig potatis
  • 1 bit rotselleri
  • 1 palsternacka
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 2 äggulor
  • salt och malen vitpeppar

Till stekning:

  • 0,5 dl ströbröd
  • smör

Till servering:

  • 4 dubbla hamburgerbröd
  • senap och ketchup
  • hackad rå lök
  • rostad lök
  • sallatsblad

Gör så här

  1. Skala potatis, selleri och palsternacka. Koka rotfrukterna mjuka i lättsaltat vatten. Pressa potatisen och skär selleri och palsternacka i små tärningar.
  2. Blanda potatis, rotfruktstärningar, äggulor och persilja. Krydda med salt och peppar. Lägg smeten på ett smörpapper, rulla ihop och lägg i kyl.
  3. Ta bort papperet och skiva i 8 st 2 cm tjocka rundlar. Doppa dem i siktat ströbröd och stek burgarna gyllengula i smör. Servera dem i hamburgerbröd med sedvanliga tillbehör.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept