Rostbiff med två röror

Rostbiff med två röror
Foto: TV4

Färdiggrillad rostbiff är väldigt gott och praktiskt när du har ont om tid för matlagning. Ofta blir det så att rostbiff serveras med potatissallad. Inget ont i det, men här kommer ett tips till dig som vill ha ett nytt sätt att servera rostbiffen. För dig som inte vill göra egen tomatröra rekommenderar vi färdig tacosås.

8 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 250 g grillad rostbiff
  • 1 mogen avokado
  • 1 krm salt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 röd spansk peppar
  • saften av 1 lime
  • 4 mogna tomater
  • 1 msk olivolja
  • salt och malen vitpeppar
  • nachips
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Skålla, skala och kärna ur tomaterna och hacka dem grovt. Blanda ihop dem med olja, salt och nymalen peppar efter smak.
  2. Dela avokadon, ta ut kärnan och gröp ut avokadoköttet, mosa det med en gaffel. Hacka chilin och rör ner, krydda med salt, pressad vitlök och limesaft.
  3. Skär den kalla rostbiffen i skivor och lägg upp dem. Garnera med nachips och koriander och servera med avokadopurén och tomatsalsan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept