Rostad butternutsallad med lammrostbiff och svarta belugalinser

40 m
4
Rostad butternutsallad med lammrostbiff och svarta belugalinser
Foto: Stephanie Bjelkstam
40 m
4

Du behöver

  • 2 butternutpumpor
  • 3 msk olivolja
  • timjan
  • 2 dl svarta belugalinser
  • 1 rödlök, i klyftor
  • 2 klyftor vitlök
  • rosmarin
  • 4 bitar lammrostbiff
  • 1 knippe persilja, finhackad
  • 3 klyftor vitlök, rivna
  • olivolja
  • flingsalt och svartpeppar från kvarn

Till servering

  • 70 g babyspenat
  • 200 g fetaost
  • 1 dl hasselnötter, skalade och rostade
  • flingsalt och svartpeppar från kvarn
  • balsamvinäger

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. 
Dela och kärna ur pumpan. Skär pumpan i klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 3 msk olivolja och smaksätt med flingsalt och svartpeppar. Strö över lite timjan. Rosta pumpan i ugnen i 20-30 minuter, tills den fått en gyllene färg och är mjuk.
  2. Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen och låt rödlöksklyftor, 2 vitlöksklyftor och rosmarin koka med, som sedan lyfts ur igen.
  3. Gnid in lammrostbiffarna med persilja, vitlök, olivolja, salt och peppar. Stek biffarna på båda sidor tills de får färg. Lägg dem sedan i en ugnsfast form och sätt in i ugnen i 10 minuter, tillsammans med pumpan.
  4. När biffarna är klara, låt köttet vila i 10 minuter. Skär sedan i skivor och salta på ytan. Lägg spenaten på ett fat, strö över linser, lägg på rostad pumpa, skivad lammrostbiff, fetaost, grovhackade hasselnötter och finhackad rosmarin. Smaksätt med flingsalt och svartpeppar. Servera med balsamvinäger.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept