Rosmarinscones med getost

Rosmarinscones med getost
Foto: TV4

Getost och honung går fint ihop. Särskilt läckert blir det om du serverar som pålägg på rosmarindoftande scones.

19 maj 2009
Visa mer
12

Du behöver

  • 7 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1,5 msk bakpulver
  • 2 tsk rosmarin,torkad
  • 1 tsk salt
  • 100 g smör
  • 4 dl mjölk eller filmjölk

Till servering:

  • chèvre,skivad
  • 4 tsk honung,flytande

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Skär smöret i tunna skivor. Hacka samman mjöl, bakpulver, salt, rosmarin och smör. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och dela den i två delar. Lägg på smord plåt och forma varje del till en rund kaka. Snitta kakorna i fyra delar med en vass kniv.
  3. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min. Låt bröden svalna på galler. Skär upp sconesen och lägg på osten. Ringla över honung.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept