Roslagsbröd

Roslagsbröd
Foto: TV4

Vill du inte grädda alla kakorna på en gång kan du spara en rulle deg i frysen. Skiva när den är halvtinad och grädda som vanligt.

26 januari 2009
Visa mer
50

Du behöver

  • 125 g smör
  • 0,75 dl strösocker
  • ca 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 60 g hasselnötter

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Nyp ihop en smuldeg av smör, socker, mjöl och bakpulver.
  2. Hacka hasselnötterna, gärna i mixer och blanda dem med degen. Forma degen slät och rulla till tjocka längder. Skiva och lägg dem på en plåt med bakpapper. Platta till kakorna med en gaffel.
  3. Grädda mitt i ugnen 7-8 minuter. Låt svalna på galler.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept