Rökt lax panerad med pumpernickel

Rökt lax panerad med pumpernickel
Foto: TV4

Ibland får det inte ta lång tid att laga mat. Då kan du panera laxskivor och steka, det tar inte många minuter.

23 februari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 skivor rökt lax, stora
  • 2 dl pumpernickel, smulad
  • 1 st ägg
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk chilipeppar
  • salt och malen vitpeppar
  • smör till stekning

Till servering:

  • grönsaker, strimlade
  • hovmästarsås

Gör så här

  1. Smula pumpernickeln ytterst fint eller kör den i mixer. Vispa upp ägget i en djup tallrik och häll mjölet i en annan djup tallrik. Häll pumpernickelsmulorna i en tredje och blanda med chilipeppar, salt och peppar.
  2. Panera laxskivorna först i mjöl, sedan i ägg och sist i smulblandningen. Lägg på en skärbräda så de får stelna lite innan de ska stekas.
  3. Hetta upp smör i en stekpanna och stek laxskivorna på medelvärme. Servera på en bädd av strimlade grönsaker och bjud hovmästarsås till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept