Rökt fisk med ostäggröra

Rökt fisk med ostäggröra
Foto: TV4

En lagom elegant lunch som går fort att anrätta.

24 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 800-900 g rökt fisk, t ex sik
  • citronklyftor
  • dill

Ostäggröra:

  • 6 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • 3-4 dl ost, riven och lagrad
  • salt och peppar
  • 0,5 burk röd stenbitsrom

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Lägg fisken på ett ugnsfat och sätt in det en kort stund i ugnen så att fisken återfår sin nyrökta smak.
  2. Vispa ihop ägg, mjölk och ost. Krydda med salt och peppar. Smält lite matfett på svag värme i en tjockbottnad kastrull. Slå i smeten och rör sakta tills massan tjocknar.
  3. Slå upp äggröran i en skål och garnera med stenbitsrom och dill. Servera fisken med citronklyftor och dillvippor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept