Rökt fisk med nässelröra

Rökt fisk med nässelröra
Foto: TV4

En ljuvlig vårlunch. När det inte är nässeltider kan du använda spenat.

24 april 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 800 g rökt fisk, t ex böckling
  • 1 citron
  • 400 g nässlor på burk
  • 2 msk margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg, hårdkokta
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Skölj nässlorna och lägg dem i kokande vatten. Låt dem småkoka i 5 minuter. Häll upp dem i durkslag och pressa ur vätskan. Hacka dem sedan fint.
  2. Fräs margarin och matfett i en kastrull. Slå i nässlorna och mjölken och smaka av med salt och peppar. Låt röran puttra 10 minuter. Slå upp nässlorna och garnera med skivat ägg.
  3. Sprödvärm fisken så att den blir ljummen och doftar gott. Servera med skivad citron.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept