Rödvinspäron

Rödvinspäron
Foto: TV4

När päronen mognar i trädgårdarna så koka dem i rödvin och låt dem ligga och dra i lagen en dag, så blir det en fin söndagsefterrätt. Päron från fruktdisken går förstås också bra.

8 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 mellanstora, mogna men fasta päron
  • 3 dl rödvin
  • 0,5 liter vatten
  • 1 dl strösocker
  • grädde eller glass till servering

Gör så här

  1. Skölj päronen och skär av en tunn skiva i botten så att de kan stå. Gröp försiktigt ur kärnhuset nerifrån med kuljärn. Skala päronen.
  2. Koka upp vinet och vattnet i en kastrull och smaka av med sockret. Ställ ner päronen och låt dem långsamt sjuda tills de är nätt och jämnt mjuka, 10–15 minuter.
  3. Låt päronen stå svalt i sitt spad och dra åt sig vinsmaken över natten. Lägg dem i en serveringsskål och häll om du vill lite av lagen över. Servera med vispad grädde eller vaniljglass.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept