Rödvinsmarinerad sill

Rödvinsmarinerad sill
Foto: TV4

Sillen blir mörk och vacker av rött vin och farinsocker. Det är roligt och vackert när sillsorterna ser lite olika ut.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 urvattnade sillfiléer
  • 1,5 dl ättiksprit (12%)
  • 1 dl farinsocker
  • 4 msk ljummet vatten
  • 2 msk matolja
  • 4 msk rödvin
  • 4 msk tomatketchup
  • 2 msk hackad lök
  • 0,5 rödlök, finhackad

Gör så här

  1. Koka upp ättika, socker och vatten så att sockret löser sig. Rör ner matolja, rödvin och tomatketchup i ättikslagen. Låt den kallna.
  2. Hacka löken. Varva filéerna och löken i en glasburk och slå lagen över. Låt sillen stå kallt i 2-3 dygn.
  3. Skär sillen i sneda bitar. Sila över lite av marinaden och garnera med nyhackad rödlök.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept