Rödvinskokta päron

Rödvinskokta päron
Foto: TV4

Vill du ha ytterligare färg på päronen kan du fuska genom att tillsätta några droppar röd hushållsfärg i koklagen. Gör det i så fall strax innan päronen läggs i.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st päron,fasta
  • 5 dl vatten
  • 2,5 dl strösocker
  • några droppar röd hushållsfärg
  • 0,5 st citron
  • 2 tsk mynta,torkad

Gör så här

  1. Blanda vatten och socker och koka upp. Koka några minuter utan lock tills lagen blir lite simmig. Häll i rödvin och sjud utan lock. Skölj och skrubba citronen och skär tunna strimlor av skalet med vass kniv. Pressa saften ur citronen. Blanda ner citronskal, citronsaft och mynta i lagen.
  2. Skala päronen, men lämna kvar stjälken. Skär av en tunn skiva i botten, så att de kan stå upp. Ställ eller lägg snabbt ner päronen i kastrullen och sjud dem i rödvinslagen i 10-15 minuter, beroende på hur mogna de är. Prova med en sticka att de är nätt och jämnt mjuka. Dra kastrullen av plattan och låt dem svalna i koklagen.
  3. Ta upp päronen och lägg dem i en skål. Koka ihop lagen på hög värme utan lock till en tjock simmig sockerlag. Låt lagen kallna och slå den över päronen. Servera med lättvispad grädde.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept