Rödspätta Grenoblaise

Rödspätta Grenoblaise
Foto: TV4

Rödspätta har mild smak i sig själv. Då passar det bra att servera den med smakrika tillbehör. Den syrliga smaken från rödbetorna och den salta från kaprisen gifter sig mycket bra med spättans milda smak.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 små, hela portionsspättor
  • vetemjöl
  • 2 dl tärnade inlagda rödbetor
  • 1 dl kapris
  • 25 g smör
  • salt och malen vitpeppar
  • citron
  • dill

Till servering:

  • kokt potatis

Gör så här

  1. Sätt på potatisen och laga spättan medan potatisen kokar.
  2. Krydda spättorna på båda sidor med salt och peppar. Vänd dem i vetemjölet och stek dem gyllenbruna i smör 3-4 minuter på varje sida. Håll dem varma.
  3. Hetta upp smöret i pannan och lägg i kaprisen och rödbetorna. Låt det hela brynas några minuter. Häll det över spättorna och servera genast tillsammans med citron, dill och kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept