Rödkål med lever

Rödkål med lever
Foto: TV4

Att laga rödkål på rätt sätt är en konst. Här kommer ett recept från Holland, där man kan få smörstekt lever till sin kål.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • Rödkål:
  • 1 rödkålshuvud
  • 1 äpple
  • 1 stor lök
  • 1 tsk ättika, 24%
  • 1 msk socker
  • 1 tsk malen vitpeppar
  • 3 lagerblad
  • 3 kryddnejlikor
  • 0,5 tsk malen vitpeppar

Tillbehör:

  • 3 gula lökar
  • 100 g bacon
  • 4 portioner potatismos
  • kokta päronhalvor

Gör så här

  1. Rödkål: Skär rödkålen i strimlor och tärna äpplet. Skala och skiva löken. Blanda kål, äpple och lök i en kastrull. Tillsätt ättika socker peppar lagerblad och kryddnejlikor. Häll på vatten så att det täcker bottnen i kastrullen. Koka upp och låt sjuda på låg värme i ca 45 minuter. Krydda med salt.
  2. Skär levern i mindre bitar. Bryn den i smör. Sänk sedan värmen och efterstek på låg värme i 10 minuter. Vänd då och då. Tärna baconet och knaperstek. Skär lökarna i ringar och fritera dem.
  3. Servera levern med rödkålen, päronhalvorna och potatismoset. Dekorera med bacon och lökringar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept