Rödkål med fläskrullader

Rödkål med fläskrullader
Foto: TV4

En god och lite annorlunda gryta. Passa på att laga den på hösten när rödkålen är som finast!

21 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 0,75-1 kg rödkål, finstrimlad
  • 10 st katrinplommon
  • 5 st kryddnejlikor
  • 5 korn kryddpeppar
  • 2 tsk socker
  • lite vinäger eller ospädd vinbärssaft
  • salt

Köttet:

  • 8 skivor fläskschnitzel
  • 8 st skivor ost
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Blanda kål, katrinplommon och kryddor i en gryta. Slå på några matskedar vinäger eller saft.
  2. Krydda köttet på båda sidor. Lägg på en ostskiva och gör rullader. Bryn dem i en panna med matfett och lägg dem på kålen. Vispa ur pannan med lite vatten och sila över kålen. Efterstek under lock cirka 45 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept