Röding med skagensås

30 m
4
Röding med skagensås
Foto: TV4
30 m
4

Du behöver

  • 4 filéer av röding, med skinn
  • salt och peppar
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 600 g färskpotatis med skal
  • 1 knippe färsk sparris
  • 250 g handskalade räkor av bra kvalitet
  • 1,5 dl crème fraiche
  • 1 kruka dill, finhackad
  • 1 citron, zest från och 1 msk saft
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Koka potatisen varsamt i lättsaltat vatten och låt stå med en bit hushållspapper under lock.
  2. Hacka räkorna grovt men spara 0,5 dl till servering. Rör samman dem med resten av ingredienserna till skagenröran och ställ svalt.
  3. Skär eller bryt av den träiga stammen på sparrisen och koka eller ånga den tills den precis mjuknar, ca 3 minuter. Ringla över några droppar olivolja.
  4. Stek fisken med skinnsidan ner i ca 5 minuter, ös med smöret och oljan för en fin smak. Salta och peppra lätt.
  5. Servera fisken genast tillsammans med potatisen, sparrisen och röran. Dekorera med några räkor och lite färsk dill.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept