Röd potatissoppa

Röd potatissoppa
Foto: TV4

Koka en mustig och varm potatissoppa. Gör den kraftig och mättande som en gryta. Gröna djupfrysta ärter ger ett bra tillskott av proteiner och järn. Servera soppan med mörkt bröd och en klick matlagningsyoghurt.

17 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g potatis
  • 5 dl vatten
  • 2 msk rapsolja
  • 1 purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk paprikapulver
  • 0,5-1 krm chilipeppar
  • 1 röd paprika
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 tsk hel spiskummin
  • 1 tärning örtbuljong
  • färsk basilika
  • 1 citron
  • salt
  • 250 g gröna ärter
  • 4 skivor mörkt bröd
  • 1 dl matlagningsyoghurt

Gör så här

  1. Skala potatisen och skär i skivor. Ansa och skölj purjolöken. Skär den i ringar. Skiva vitlöken.
  2. Fräs purjolök och vitlök några minuter i olja. Strö över paprikapulver och chilipeppar. Lägg i potatisskivorna och rör om. Späd med vatten. Låt koka upp.
  3. Strimla paprikan. Skrubba citronen noga. Skär den i två halvor och strimla skalet från den ena halvan. Tillsätt paprika, tomatpuré, spiskummin, smulad örtbuljong, basilika och citronskalet till soppan.
  4. Koka försiktigt under lock i 10 minuter tills potatisen är mjuk. Krydda med salt och lägg i de gröna ärterna. Koka upp precis före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept