Rispanna

Rispanna
Foto: TV4

En förenklad variant av spansk paella där curry fått ersätta saffran. För gulare ris kan du tillsätta lite gurkmeja som ger färg men knappt ingen smak.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2-3 dl ris
  • 1 st stor gul lök, hackad
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 2 msk margarin
  • 1-2 tsk curry
  • 4-6 dl vatten
  • 0,5 tärning grönsaksbuljong
  • 1 burk musslor i vatten
  • 500 g räkor med skal
  • 1 st röd paprika, strimlad
  • persilja, hackad
  • salt

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök, ris och curry med margarinet i en gryta tills riset blir lätt brynt.
  2. Slå på vatten, smula ner buljongen och salta. Koka riset klart.
  3. Vänd ned avrunna musslor, skalade räkor och paprika i det heta riset. Strö på persilja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept