Risotto med kycklinglever

Risotto med kycklinglever
Foto: TV4

En fin och god rätt som går fort att laga till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 paket fryst kycklinglever ca 350 g
  • 3 dl ris
  • 3 dl grönsaksbuljong från tärning
  • 100 g bacon, strimlat
  • 1 stor gul lök, skivad
  • 150 g små hela champinjoner
  • salt och peppar
  • 1 tsk mejram
  • 2 dl frysta ärter
  • 2 tomater, i klyftor
  • matfett till stekning

Gör så här

  1. Koka riset klart i buljongen.
  2. Fräs baconet, löken och svampen i en panna i lite matfett. Ta upp det.
  3. Hacka den halvtinade levern grovt. Stek den i matfett i pannan och krydda med salt, peppar och mejram. 4. Blanda ärterna i det heta riset och låt stå en stund på plattan så att ärterna tinar. Vänd sen ned de övriga ingredienserna och garnera med tomaterna.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept