Risotto med gröna grönsaker

Risotto med gröna grönsaker
Foto: TV4

En krämig risotto är inte svårt att laga. Den kräver lite passning, eftersom du ska röra mest hela tiden.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 dl avorioris
  • 4 st schalottenlökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 st lagerblad
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 7 dl kycklingbuljong
  • 1 msk riven parmesanost
  • 1 msk smör
  • salt och vitpeppar, malen

Till servering:

  • 50 g haricots verts
  • 150 g sockerärter

Gör så här

  1. Finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs schalottenlök, vitlök och lagerblad i olivolja. Koka haricots verts och sockerärter mjuka i lättsaltat vatten. Låt rinna av i durkslag.
  2. Tillsätt riset och låt fräsa i ytterligare någon minut. Slå på vinet och rör om tills det kokat in. Sänk värmen och tillsätt buljongen, lite i taget under omrörning. Koka tills riset är mjukt men fortfarande har en kärna kvar. Ta upp lagerbladet.
  3. Ta bort kastrullen från värmen. Vänd ner parmesanost och smör. Krydda risotton med salt och peppar. Varva med grönsakerna på varma tallrikar.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept