Risgratäng med räkor

Risgratäng med räkor
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 500 g oskalade räkor
  • 1 liten purjolök, strimlad
  • 3 ägg
  • 5 dl kaffegrädde
  • 2 dl riven ost
  • 1 knippa dill, hackad
  • salt och peppar
  • 4 portioner kokt ris

Gör så här

  1. Smöra en ugnsform lätt. Fräs purjon mjuk med lite matfett. Koka upp grädden och låt den svalna. Skala räkorna.
  2. Blanda ris, räkor, dill, purjo och hälften av osten. Slå i formen. Vispa ihop ägg, grädde och kryddor och slå över. Peta så att äggstanningen rinner ner. Strö på resten av osten.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter, eller tills äggstanningen stelnat. Skirat smör till om man vill.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept