Ris- och linsfylld zucchini

Ris- och linsfylld zucchini
Foto: TV4

Zucchini är en både god och billig grönsak – fyll den med något gott!

20 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 stora zucchini
  • 1 gul lök
  • 0,5 purjolök
  • 50 g champinjoner
  • 0,5 röd paprika
  • 40 g torkade linser
  • 1-2 dl riven ost
  • 2 dl kokt, kallt ris
  • Grönsaker:
  • 0,5 grön paprika
  • 0,5 röd paprika
  • 0,5 gul paprika
  • 1 morot
  • 50 g sockerärter
  • lite purjolök
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Koka linserna enligt anvisning på paketet, röda linser har kortast koktid. Ansa och strimla purjolöken och paprikan, skala och hacka den gula löken och ansa champinjonerna och dela dem i mindre bitar. Fräs purjolök, lök och paprika i smör tillsammans med champinjonerna.
  2. Sätt ugnen på 275°. Dela zucchinin på mitten och gröp ut innanmätet. Tärna zucchiniköttet och blanda ner det i riset. blanda även ner grönsakshack och linser i riset. Fyll squashen med risblandningen och strö över ost. Gratinera i ugn i 20 minuter.
  3. Tärna paprika, morot och sockerärter, ansa och skiva purjolöken. Blanda ihop grönsakerna och servera till zucchinin.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept