Rickards biskvier

Rickards biskvier
Rickard Söderberg
Rickard Söderberg

Rickards biskvier

21 ingredienser

Biskvier på Rickard Söderbergs vis. Tre smaker - ogräs, päronkonjak samt rosor.

Ingredienser

Bottnar

  • 1 äggvita
  • 200 g mandelmassa

Ogräs är naturens guld

  • 50 g smör, mjukt
  • 40 g mörk choklad
  • några nypor oxalis, finhackad
  • några dl florsocker
  • mörk choklad, att doppa i
  • maskrosor, till dekoration
  • bladguld, till dekoration

En klassiker

  • 50 g smör, mjukt
  • 40 g mjölkchoklad
  • päronkonjak
  • några dl florsocker
  • mjölkchoklad, att doppa i
  • björkskott, till dekoration

Ett fång med blommor

  • 50 g smör, mjukt
  • 40 g mjölkchoklad
  • rosenolja
  • några dl florsocker
  • vit bakchoklad, att doppa i
  • rödfärgad vit choklad, till dekoration

Gör så här

Bottnar

  1. Riv mandelmassan fint, vispa äggvitan lätt, blanda ner äggvita lite i taget så det hålls klumpfritt.
  2. Klicka små rundlar på en plåt och grädda i 150 grader i 11-13 minuter. Låt kallna med undersidan uppåt.

Fyllning

  1. Smält chokladen över vattenbad, tillsätt smör och övriga ingredienser och slutligen florsocker till en fast konsistens. Bred över kakorna när bottnarna svalnat och ställ allt kallt.

Dekorering

  1. Smält chokladen och doppa biskvierna. Dekorera!