Rickards biskvier

Rickards biskvier

Du behöver

Bottnar

  • 1 äggvita
  • 200 g mandelmassa

Ogräs är naturens guld

  • 50 g smör, mjukt
  • 40 g mörk choklad
  • några nypor oxalis, finhackad
  • några dl florsocker
  • mörk choklad, att doppa i
  • maskrosor, till dekoration
  • bladguld, till dekoration

En klassiker

  • 50 g smör, mjukt
  • 40 g ljus choklad
  • päronkonjak
  • några dl florsocker
  • ljus choklad, att doppa i
  • björkskott, till dekoration

Ett fång med blommor

  • 50 g smör, mjukt
  • 40 g ljus choklad
  • rosenolja
  • några dl florsocker
  • vit choklad, att doppa i
  • rödfärgad vit choklad, till dekoration

Gör så här

  1. Bottnar
    Riv mandelmassan fint, vispa äggvitan lätt, blanda ner äggvita lite i taget så det hålls klumpfritt.
  2. Klicka små rundlar på en plåt och grädda i 150 grader i 11-13 minuter. Låt kallna med undersidan uppåt.
  3. Fyllning
    Smält chokladen över vattenbad, tillsätt smör och övriga ingredienser och slutligen florsocker till en fast konsistens. Bred över kakorna när bottnarna svalnat och ställ allt kallt.
  4. Dekorering
    Smält chokladen och doppa biskvierna. Dekorera!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept