Rawfoodtårta med jämtländsk touch

40 m + tid i kyl
16 bitar
Rawfoodtårta med jämtländsk touch
Foto: TV4

Rawfoodtårta på nötter, dadlar och andra nyttigheter! Fri från socker, mejeri och gluten. Toppad med hjortron, mango och passionsfrukt.

Dryck: Dessertvin Tokaji från Chateau Dereszla (Ungern)

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.


18 oktober 2016
Visa mer
40 m + tid i kyl
16 bitar

Du behöver

Botten

  • 5 dl paranötter
  • 15 medjool dadlar
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 nypor salt av bra kvalité

Fyllning

  • 3 dl cashewnötter
  • 0,5 dl pressad citron
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 msk lucumapulver
  • 1,5 dl vatten
  • 1 dl honung
  • 250 g hjortron
  • 1 dl kallpressad kokosolja
  • hjortron, till garnering

Mango- och passionsfruktsås

  • 1 mango
  • 4 passionsfrukter

Gör så här

  1. Botten
    Mixa alla ingredienser i en matberedare tills degen är jämn och håller ihop. Tryck ut degen i en form med löstagbara kanter. Låt vila.
  2. Fyllning
    Mixa alla ingredienser utom hjortronen och kokosoljan i beredaren, tillsätt sedan kokosoljan och mixa. Rör sist i hjortronen. Häll fyllningen över botten och ställ i kylen i 6 timmar (ev frysen vid lite tid).
  3. Mango- och passionsfruktsås
    Sila av saften från passionsfrukten och mixa sen ihop saften och fruktköttet från mangon. Bred detta över kakan. Garnera med hjortron och servera!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept