Ratatouille med grillad fläskkotlett

Ratatouille med grillad fläskkotlett
Foto: TV4

En helt vanlig fläskkotlett får ett lyft av ratatouille. Servera annars ratatouille som vegetarisk huvudrätt. Pasta, ris eller couscous passar bra till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 300 g aubergine
  • 300 g zucchini
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 stora gula lökar
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 2 burkar krossade tomater
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 1 lagerblad
  • 2 msk finhackad färsk basilika
  • 4 st fläskkotletter

Gör så här

  1. Ansa och skär aubergine, zucchini, paprika och lök i sockerbitsstora tärningar. Grovhacka vitlöken.
  2. Bryn grönsakerna i omgångar i oljan och lägg dem i en stor gryta eller kastrull. Tillsätt tomaterna och kryddorna. Låt grytan koka 10 minuter med lock och ytterligare 20 minuter utan lock. Rör om då och då.
  3. Ta bort lagerbladet. Strö basilika över.
  4. Stek fläskkotletterna i grillpanna, och servera med ratatouillen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept