Ratatouille

Ratatouille
Foto: TV4

En mustig röra som bara blir godare av att puttra riktigt länge. Ett gott tillbehör till bl.a. grillat.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 auberginer
  • 2 stora gula lökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 paprikor
  • 2 slanggurka
  • 4 stora tomater
  • ca 10 svarta oliver
  • salt och svartpeppar
  • timjan
  • pressad citron
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl hackad persilja

Gör så här

  1. Skiva auberginerna. Salta skivorna och låt dem ligga i 20 minuter. Skiva löken, hacka vitlöken och skiva paprikan. Skålla och skala tomaterna. Skala och tärna gurkan.
  2. Hetta upp oljan i en gryta och lägg i lök och vitlök. Lägg därefter i övriga grönsaker lite i sänder, sist tomaterna i klyftor. Krydda.
  3. Sjud sakta under lock tills grönsakerna känns lagom mjuka. Strö persilja och oliver över.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept