Banan- och mandelmuffins

Banan- och mandelmuffins
Foto: Jenny Grimsgård

Banan- och mandelmuffins bakas med malda mandlar och bovete, helt utan gluten. Smaksätt dem på flera olika sätt. Receptet kommer från boken Råsmart familj.

Receptet ger 10-12 muffins.

Om man vill kan man smaksätta med lite kryddor, till exempel kanel, kardemumma eller vanilj.

Äpplet kan också bytas ut. Riven morot, päron eller blåbär smakar gott i.

Kolla in fler recept och läs mer om boken

Råsmart familj

.

5 januari 2011
Visa mer

Du behöver

  • 200 g mandlar
  • 1 dl bovetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Lite sötningsmedel, ev tex stevia, honung eller björksocker
  • 2 st ägg
  • 1 st äpple, finrivet
  • 2 st bananer, normalstora, mosade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mixa mandlarna i en matberedare till ett fint mjöl.
  3. Blanda i mjöl, bakpulver och eventuell sötning.
  4. Tillsätt ägg och frukt.
  5. Rör snabbt ihop till en jämn smet.
  6. Klicka upp i muffinsformar.
  7. Garnera eventuellt med skivad banan och grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept