Råmjölksplättar med vispgrädde och marinerade hjortron

Råmjölksplättar med vispgrädde och marinerade hjortron
Foto: TV4

Råmjölksplättar med vispgrädde och marinerade hjortron

Av: Yade - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

20 m + 2 h

Plättar gjorda på råmjölk serveras med likörmarinerade hjortron och vispad grädde.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 200 g hjortron
  • 1 dl fint socker
  • 3 msk hjortronlikör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 0,5 l råmjölk (fryst)
  • 50 g smör, för stekning
  • 2,5 dl vispgrädde

Gör så här

Marinerade hjortron

  1. Blanda hjortron, socker och likör. Låt blandningen stå i kylen i ett par timmar före servering.

Råmjölksplättar

  1. Blanda vetemjöl, socker och salt. Tillsätt råmjölk i små doser och blanda till en jämn smet. Låt smeten jäsa i rumsvärme minst 30 minuter.
  2. Stek plättarna i en plättpanna med smör. Servera med vispad grädde och marinerade hjortron.