Räksallad med ingefärskryddning

Räksallad med ingefärskryddning
Foto: TV4

Servera en matig räksallad kryddad med bland annat ingefära. Flera olika sorters grönsaker gör den här salladen både matig och nyttig.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g skalade räkor
  • 250 g sockerärter
  • 1 morot
  • 1 gul paprika
  • 1 stjälk blekselleri
  • Kryddor:
  • 1 krm gurkmeja
  • 1 tsk finhackad syltad ingefära
  • 1 tsk sambal oelek
  • salt och malen vitpeppar
  • Till garnering:
  • färsk basilika
  • sallatsblad
  • minimajs

Gör så här

  1. Skala och skiva moroten och strimla paprikan. Koka morot, paprika och sockerärter hastigt i lättsaltat vatten. Skär sellerin i skivor och blanda morot, paprika, sockerärter och majs.
  2. Krydda grönsaksblandningen med gurkmeja, ingefära, sambal oelek, salt och peppar.
  3. Fördela sallatsbladen och grönsaksblandningen på fyra tallrikar. Toppa med räkorna och kryddblandningen. Garnera med basilika och minimajs.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept