Räkor med udonnudlar

Räkor med udonnudlar
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 500 g räkor, med skal
  • 1 knippa sparris, späd och vit
  • 4 portioner udonnudlar
  • 2 tsk rapsolja
  • 2 tsk riven ingefära, färsk
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 dl sweetchili-sås
  • bladpersilja

Gör så här

  1. Skala räkorna. Koka sparrisen mjuk.
  2. Koka nudlarna enligt anvisningen på paketet. Låt rinna av i durkslag och fördela de avrunna nudlarna på varma assietter.
  3. Hetta upp rapsoljan i en wok och woka räkorna hastigt tillsammans med ingefäran. Pressa ner vitlöken. Toppa nudlarna med räkorna, fördela sweet chilisåsen över och dekorera med sparris och persilja. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept