Räkor med salsa molcajete

30 m
4
Räkor med salsa molcajete
Foto: TV4
30 m
4

Du behöver

Salsa molcajete roja

  • 1 kg plommontomater
  • 2-6 serranochili, beroende på önskad styrka
  • 0,5 gul lök, tunt skivad
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 lime, pressade
  • salt

Räkor

  • 1 kg råa räkor, skalade
  • 2 klyftor vitlök, tunt skivade
  • 100 g smör
  • 1 dl mescal eller cognac
  • salt

Servering

  • gott bröd eller tortillas

Gör så här

  1. Salsa molcajete
    Rosta tomaterna, chilifrukterna och löken i en torr gjutjärnspanna eller en mexikansk comal tills de är rejält svarta runt om.
  2. Mortla vitlöken med limejuice och salt. Tillsätt den rostade löken och därefter chilifrukterna och sist tomaterna. Mortla sönder ordentligt till en sås. Smaka av med salt.
  3. Räkor
    Stek räkorna i smör och vitlök på båda sidor i ca 10 min. Häll på sprit och flambera räkorna i några sekunder. Blås ut lågan och smaka av med salt. Häll på salsa molcajete och låt koka upp. Servera med gott bröd eller tortillas.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept