Räkfyllda crêpes

Räkfyllda crêpes
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 8 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • salt
  • Fyllning:
  • 2 st morötter, rivna
  • 1 st liten purjolök, skivad
  • 1 litet stånd salladskål, strimlad
  • 2 msk margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 tsk curry
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 500 g räkor med skal
  • riven ost
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Vispa ihop pannkakssmeten. Grädda små pannkakor.
  2. Fräs purjolök med lite matfett och curry. Vänd ned morötter och kål. Pudra över mjöl, rör ned tomatpuré utrörd med vatten. Krydda, småkoka 10 min.
  3. Skala räkorna.
  4. Fördela fyllning och några räkor på pannkakorna, vik dem i fyra dela och lägg i ugnsform. Strö på ost och resten av räkorna. Gratinera hastigt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept