Rågbullar

Rågbullar
Foto: TV4

Genom att skålla mjölet förbättrar man bakegenskaperna och får ett saftigt och hållbart bröd.

26 januari 2009
Visa mer
20

Du behöver

  • 3 dl rågmjöl
  • 4 dl vatten
  • 40 g jäst
  • 0,5 msk salt
  • ca 5 dl vetemjöl special

Gör så här

  1. Lägg hälften av rågmjölet i en bunke. Koka upp 2 dl av vattnet, slå över och rör om. Låt svalna eller gärna stå över natten.
  2. Värm resten av vattnet till 37°. Rör ut jästen med degspadet och arbeta in övriga ingredienser till en smidig deg. Jäs 45 minuter. Knåda degen väl, rulla ut längder och dela i bitar. Rulla runda bullar, ställ dem på en plåt med bakpapper. Klipp ett kryss i varje bröd. Jäs 45 minuter.
  3. Värm ugnen till 225°. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter, tills de har fått fin färg och är klara.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept