Ragù napoletano

3 h
4
Ragù napoletano
Foto: TV4
3 h
4

Du behöver

  • ca 700 g högrev (nöt)
  • 4 färska salsiccia, smaksatta med chili
  • olivolja
  • 400 g paccheri eller annan kort pasta

Tomatsås

  • 350 g passerade tomater
  • 350 g krossade tomater
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 morot
  • 2 stjälkar bladselleri
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 2 dl rött vin
  • 0,5 dl basilikablad strimlade
  • 0,5 dl persilja, finhackad
  • salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 nypa socker

Servering

  • parmesanost, färskriven av god kvalitet
  • bladpersilja, finhackad

Gör så här

  1. Skär köttet i ca 4 bitar. Värm upp olivoljan i en kastrull. Tillsätt och fräs gul lök, morot, selleri och vitlök, utan att de tar färg. Lägg i köttet och bryn det lite lätt runtom. Häll i allt rödvin och låt ca häften ånga in.
  2. Häll i tomaterna, basilika, persilja, salt, peppar och socker. Tomatsåsen ska täcka köttet.
  3. Koka upp och smaka av. Tillsätt eventuellt lite extra salt och socker. Koka under lock på låg värme i cirka 2-3 timmar. Köttet ska då vara så mjukt att det lätt faller isär i strimlor. Såsen ska ha en ganska fyllig konsistens. Är den för tunn kan du lyfta av locket i slutet av koktiden. Känns den för tjock kan du späda med lite vatten.
  4. Ta bort skinnet från salsiccian och skär innehållet i små, små bitar. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs bitarna på mycket god värme. Rör ner salsiccian i den varma såsen och låt alltsammans koka i ytterligare ett par minuter.
  5. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och servera den nykokt, al dente, direkt på tallrikarna. Skeda över rejält med tomatsås och kött.
  6. Riv över färskriven parmesanost och lite persilja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept